آخر الأخبار

الأربعاء، 15 مايو 2013

مسقعة باللحمة المفرومة


مسقعة باللحمة المفرومة




المقادير

1ك باذنجان رومي

فلفل اخضر على حسب الرغبة

نصف كيلو لحمة مفرومة 

3 حبات بصلات متوسطة 

2 كوب عصير طماطم

2 ملعقة صلصة طماطم

ملح + فلفل أسمر + بهارات

2 ملعقة زيت ( زيت للقلي )


الــطــريـــــقــــــه :

الاول نجهز اللحمة المفرومة ( العصاج ) نبشر يصلة ونضيف لها شوية ملح وفلفل أسمر وبهارات ونقلبهم كويس ثم نضيف اللحمة ونخلطها جيدا 

ونضيف كمية بسيطة من الزيت حوالي نصف ملعقة ونضعها علي نار هادية لتنضج مع التقليب من فترة لاخرى بعدين نحضر طبق فية ماء بملح ونقشر 

الباذنجان ونقطعة حلقات ويكون سمك الحلقة حوالي 1سم ونضعها في الماء بالملح حتي لا يسود لون الباذنجان وبعدين نقلي الحلقات في زيت غزير 

مع الفلفل ثم نضعها علي ورق ليمتص الزيت الزائد نحضر صنية فرن ونضع ملعقة ونصف زيت ونقطع بصلتين قطع صغيرة وفصين توم ونصفرها في

 الزيت إلى أن تذبل ثم نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل والبهارات ونتركها تتسبك نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه ونضيف كمية معقولة من

 الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية ونظبطها بالملح نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجة ويتشرب الباذنجان الصلصة جيد 


وممكن نحط حلقات طماطم على الوش


وبالهنا والشفاء




0 التعليقات:

إرسال تعليق