آخر الأخبار

الجمعة، 17 مايو 2013

الكيك الاسفنجى



الكيك الاسفنجى 

المقادير : (صنية 24 والمكونات تبقى بدرجة حرارة الغرفة دة مهم جداااااااااااااااا)
9 بيضات كبار
كوب وربع دقيق ( منخول 3 مرات )
كوب ونص سكر بودرة ( منخول)
2 ملعقة كبيرة نشا ( منخول )
معلقة ك خل ابيض
4 معالق ك ونص ماية
معلقة ص ملح

الطريقة:
نفصل الصفار عن البياض ومانخليش البياض ييجي عليه صفار خالص
نضرب الصفار لوحدة الاول حوالى 5 دقايق ونضيفلة الماية والخل 
نحط نص كمية السكر ونضرب لغاية ما يبقى لونة ابيض ونسيبة على جنب


نغسل المضرب ونخلط البياض مع الملح لمدة 5 دقايق هنلاقية بقى شبة الرغوة كدة نضفلة باقى كمية السكر ونضرب لغاية ما يبقى زى الكريمة وهش

حنجيب الصفار ونحط عليه الدقيق على 3 مرات ونقلب بالراحة وفي اتجاه واحد بملعقة خشب
حيبقى معانا عجينة تقيلة اوي 
وبعدين نحط البياض بالتدريج على 3 مرات برضه ونقلب كويس في اتجاه واحد وبالراحة عشان مايهبطش

جيب بقى صينية وندهنها زيت او سمنة وبعدين نحط دقيق فيها كلها ونحرك الصينية عشان يوصل للحروف ويغطيها 
وبعدين نجيب ورق زبدة ونحط في القاع والحروف وبعدين نصب العجينة فى الصنية

نسويها في الفرن الرف الوسطاني درجة حرارة متوسطة لمدة 25 دقيقة تقريبا
وبعدين نفتح نبص عليها ونحط فيها سكينة او خلة لو طلعت نضيفة نقفل ومش بنفتح الشواية زي الكيك العادي 
هنطفى الفرن ونسبها جو نص ساعة علشان مش تهبط 
نسبها لغاية ما تبرد خاااااااااااالص ويفضل اننا نعملها قبلها بيوم ونحطها على شبكة سلك ونسبها تبرد بعيد عن تيارات الهوا 
ونقسمها واعملى احلى تورتة باحلى كيك هش



0 التعليقات:

إرسال تعليق