بما ان الجو بدأ يحرر اية رئيك لو تجربى تورتة الجيلى
مش مكلفة وطعمها وااااااااااااااو
تورتة الجيلى
المقادير:
1 كوب دقيق - 5 بيضات كبار - 1 كوب سكر بودره منخول - 1 باكو بيكنج باودر - فانيليا - ذرة ملح
للتجميل :
4 باكو جيلى - 5 أكواب و نصف ماء - فواكه أو كمبوت - كريم شانتيه حسب الرغبه
الطريقه :
1- ينخل الدقيق مع البيكنج باودر و الملح
2- نضرب البيض بالمضرب جيداً حتى يتضاعف حجمه و يبقى لونه أبيض
3 - حنضيف السكر البودره بالتدريج ملعقه ... ملعقه و نضرب ... حتى يصبح القوام غليظ و بعدين نضيف الفانيليا و نضرب تانى .
4- نضيف خليط الدقيق إلى الخليط المخفوق من قبل ... و يتم إضافته بواسطه ملعقه خشب و التقليب يكون من تحت لفوق و بحرص شديد حتى لا يخرج الهواء .... يعنى تحطى شوية دقيق صغيرين و تقلبى من تحت لفوق ثم تحطى دقيق تانى و تقلبى لحد ما كمية الدقيق تخلص و تختلط مع البيض المضروب
5 - نضع الخليط ده فى صينيه مستديره مدهونه و مرشوشه دقيق و تخبز فى فرن متوسط الحراره لمدة من 25 إلى 30 دقيقه
6 - لما تستوى إطفى الفرن و إفتحى الباب و خليها جوه شويه حتى لا تهبط منك ....و بعدين خرجيها و إتركيها تبرد
7 - نجهز الجيلى بنفس الطريقة اللى مكتوبة على العلبة بس هنقلل الماية يعنى 4 باكو جيلى مع 5.5 كوب ماء فقط .
8- فى نفس الصينيه اللى عملنا فيها الكيكه هنرص طبقة من الفواكة باى طريقة تعجبك واى نوع فواكة يعجبك و حنضع نصف مقدار الجيلى عليهاو نتركه يجمد فى الثلاجه
وبعدين نطلعا ونحط فوقيها الكيك بالراحة خااااالص وبعدين نحط باقى كمية الجيلى السايل فوق الكيك وهنلاحظ ان الكيك بيتشربة وبعدين دخليها التلاجة حوالى 4ساعات او اكتر
عند التقديم تجيبى فوطة مبلولة ماية سخنة وتمشى بيها على الصنية من تحت ومن الجوانب وبعدين اقلبيها فى طبق التقديم وزينيها بالكريم شانتى وممكن بالفواكة وتقدم بالهنا
.
ملحوظة:
ممكن تقسمى الكيك طبقتين وتحطى فى النص كريم شانتى او مربى او كريمة شيكولاتة او كريمة زبدة على حسب رغبتك وتتعمل بنفس الطريقة السابقة
.
.
مش مكلفة وطعمها وااااااااااااااو
تورتة الجيلى
المقادير:
1 كوب دقيق - 5 بيضات كبار - 1 كوب سكر بودره منخول - 1 باكو بيكنج باودر - فانيليا - ذرة ملح
للتجميل :
4 باكو جيلى - 5 أكواب و نصف ماء - فواكه أو كمبوت - كريم شانتيه حسب الرغبه
الطريقه :
1- ينخل الدقيق مع البيكنج باودر و الملح
2- نضرب البيض بالمضرب جيداً حتى يتضاعف حجمه و يبقى لونه أبيض
3 - حنضيف السكر البودره بالتدريج ملعقه ... ملعقه و نضرب ... حتى يصبح القوام غليظ و بعدين نضيف الفانيليا و نضرب تانى .
4- نضيف خليط الدقيق إلى الخليط المخفوق من قبل ... و يتم إضافته بواسطه ملعقه خشب و التقليب يكون من تحت لفوق و بحرص شديد حتى لا يخرج الهواء .... يعنى تحطى شوية دقيق صغيرين و تقلبى من تحت لفوق ثم تحطى دقيق تانى و تقلبى لحد ما كمية الدقيق تخلص و تختلط مع البيض المضروب
5 - نضع الخليط ده فى صينيه مستديره مدهونه و مرشوشه دقيق و تخبز فى فرن متوسط الحراره لمدة من 25 إلى 30 دقيقه
6 - لما تستوى إطفى الفرن و إفتحى الباب و خليها جوه شويه حتى لا تهبط منك ....و بعدين خرجيها و إتركيها تبرد
7 - نجهز الجيلى بنفس الطريقة اللى مكتوبة على العلبة بس هنقلل الماية يعنى 4 باكو جيلى مع 5.5 كوب ماء فقط .
8- فى نفس الصينيه اللى عملنا فيها الكيكه هنرص طبقة من الفواكة باى طريقة تعجبك واى نوع فواكة يعجبك و حنضع نصف مقدار الجيلى عليهاو نتركه يجمد فى الثلاجه
وبعدين نطلعا ونحط فوقيها الكيك بالراحة خااااالص وبعدين نحط باقى كمية الجيلى السايل فوق الكيك وهنلاحظ ان الكيك بيتشربة وبعدين دخليها التلاجة حوالى 4ساعات او اكتر
عند التقديم تجيبى فوطة مبلولة ماية سخنة وتمشى بيها على الصنية من تحت ومن الجوانب وبعدين اقلبيها فى طبق التقديم وزينيها بالكريم شانتى وممكن بالفواكة وتقدم بالهنا
.
ملحوظة:
ممكن تقسمى الكيك طبقتين وتحطى فى النص كريم شانتى او مربى او كريمة شيكولاتة او كريمة زبدة على حسب رغبتك وتتعمل بنفس الطريقة السابقة
.
.
0 التعليقات:
إرسال تعليق